tiistai 14. lokakuuta 2014

Suklainen Viktoriakakku


Uusin Leivotaan-lehti (6/2014) kolahti jälleen postilaatikkoon. Se olikin määräaikaistilaukseni viimeinen numero. Se meinasi myös jäädä minun viimeiseksi tilaajanumerokseni. Huomasin kaupassa, että irtonumeron ostajat saivat edellisen numeron mukana kaupan päälle leipälehden, jota tilaajat eivät saaneet. Harmistuin ja meinasin, etten viitsi sitten enää tilata lehteä. Onneksi luin uuden numeron tarkasti läpi ja huomasin, että tilaajat saavat tilata leipälehden, koska siitä oli tullut paljon palautetta. Tilasin ja jatkoin samalla lehden tilausta, joten saatte nauttia tästä kuvasadosta ainakin vielä seitsemän seuraavan numeron verran. On se vaan niin inspiroiva lehti!

Sain hyvän syyn kokeilla Lehdestä Suklaisen Viktoriakakun reseptiä, kun sain kaverin lapsineen kylään. En yhtään harrasta tämän tyyppisiä kakkuja mutta en voinut vastustaa kiusausta kokeilla. Voin sanoa, että kuva näyttää juuri niin herkulliselta kuin mitä maku oli. Ohjeen löydät siis uusimmasta Leivotaan-lehdestä (6/2014). Välissä on suklainen voikreemi ja päällä oikein tumma ja suklainen kuorrutus.


Leipälehdestä kokeilin nopeasti piimäleivän ohjetta, joka oli jo nimensä mukaan Hetkessä valmis piimäleipä. Vaikka porkkanaa meidän kaapista ei löytynytkään, tuli leivästä herkullista. Se sisältää mm. puolukkahilloa! Kuoresta tuli herkullisen rapea ja leivästä mehevä. Tämä ohje löytyy siis tuosta Leipälehdestä. 

Kahvittelemaan saapunut kaverini oli aamutuimaan käynyt metsässä sienessä ja toi minulle valtavan korillisen sieniä tuliaisiksi. Ihanaa! Kiitos! Sain samalla hänen orkidean minulle hoitoon. Tämä sama kukka on käynyt kukkimassa meillä jo kertaalleen, joten se on jo tuttu tapaus.

3 kommenttia:

  1. Nam! Herkulliselta näyttää!
    Suppilovahverokeitto höystettynä pekonikuutioilla -rapeaksi paistetut...kannattaa kokeilla :)

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!