maanantai 16. helmikuuta 2015

Hauskaa laskiaista!


Jouduin mainoksen uhriksi vähän ennen joulua, kun Facebookissa silmiini osui kerta toisensa jälkeen houkutteleva tarjous Herkku leivonta -lehdestä. Tilasin lehden ja ensimmäisessä numerossa (1/2015) oli näiden laskiaispullatuuttien ohje. Olihan minunkin oli kokeiltava. Todella herkullisia! Ja paljon helpompia syödä kuin tavallisesti kootut laskiaispullat! Ohjeen näihin löydät ko. lehdestä mutta periaatteessa voit tehdä aivan tavallisen pullataikinan, kaulia sen ohueksi, n. 30x40 cm kokoiseksi levyksi ja leikata siitä n. 40x2,5 cm kokoisia suikaleita. Taikinasuikaleet kääritään foliosta muotoiltujen, rasvalla voideltujen muotien päälle, voidellaan kananmunalla, "sokeroidaan" ja paistetaan. Kun tutit ovat jäähtyneet, foliot poistetaan ja sisään pursotetaan vadelmahillo ja kermavaahto. Nam!!




4 kommenttia:

  1. Namnam! Nää maistuu kauniin ulkonäönkin vuoksi jo varmasti taivaallisilta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Nämä olivat kyllä todella herkullisia. Koska taikinaa oli tavalliseen laskiaispullaan verrattuna ohuempi kerros ja joka puraisulla sai sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa, olivat nämä melkoinen makunautinto! :)

      Poista
  2. Moi

    Näitä taidan kyllä tehdä ensi viikon hiihtoretkelle suolaisena versiona. Sämpylätaikinaa ja joku hyvä täyte. Kiitos vinkistä..

    Maiju

    VastaaPoista
  3. Onpa hyvä idea. Aina sitä uutta keksitään.

    Pikku-mummu

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!