perjantai 23. lokakuuta 2015

Megapäivitys: orkideat

Syksy on orkideojen kulta-aikaa. Ainakin minun ikkunallani. Pari uutta minukukkaista perhostakin pääsi Ikeasta meille asumaan.

Tämä ihanuus innostui oikein kunnolla ja työnsi esiin neljä kukkavanaa yhtäaikaa.
Tämä yksilö on tainnut vaihtaa väriä sitten ensikukinnan...
Tässä on sellainen tapaus, että siitä tuli jo ostaessa lempikukkani. Se oli alennuksessa ja niin sympaattisen vänkyrä, että oli pakko ostaa se kotiin. Ostin tämän vuosi sitten joulun alla ja se on kukkinut siitä asti tauotta. Ensimmäisten kukkien pudottua, aukesi heti uudet ja nyt seitsemän uuden vanan nupuista ensimmäinen aukesi juuri, kun viimeinen vanha kukka oli lakastumassa.
Tässä vielä uusimmat, ihanat minikukkaiset perhoset
Nämä violetit kukat sain eräältä ihanalta kollegaltani. Minulle kerrottiin, että tämä toinen on nyt kukkinut äitienpäivästä asti. Sain nämä juuri elokuun alussa alkaneiden helteiden kuumana päivän ja aurinko pääsi vähän polttamaan terälehtiä mutta edelleen kukat ovat paikallaan nätisti ja toinen jo kohta availee uusia nuppuja.
Sitten vielä megapäivityksen loppuhuipennus! Orkideaharrastukseni tähänastinen tähtihetki. Kaksi vuotta sitten joulukukaksi itselleni ostamassa Cambria tekee KOLMEA uutta kukkavanaa! En ole ikinä ennen onnistunut kuvittamaan Cambriaa!

5 kommenttia:

 1. Koskahan mä nään omissani kukkia 😊 kohta jo iskee epätoivo... Ihania kukkia sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Eiköhän sinullekin jo pian ala nuput kehittyä.

   Poista
 2. Sä oot tosi hyvä kukittamaan <3

  VastaaPoista
 3. Mukavaa, kun blogi on taas herännyt eloon.

  Pikku-mummu

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!