perjantai 23. lokakuuta 2015

Myslipatukat urheilijalapselle

Tervehdys pitkästä aikaa! Näin pitkää blogihiljaisuutta ei olekaan ennen ollut. Ihanat, hieman muuttuneet työkuviot ovat vieneet mukanaan ja siinä samassa esikoinen aloitti koulutien. Myös esikoisen luisteluharrastus jatkuu ja tänä syksynä meidän perheessä onkin jo kaksi luistelun harrastajaa. Lähialueen jäähallit ovat tulleet hyvin tutuiksi. Erityisesti esikoisella treenit ovat pitkiä ja niihin pitää varustautua hyvillä eväillä. Tässäpä tullaankin ikuisuusongelman eteen. Mikä olisi samaan aikaan terveellistä, nopea syödä, säilyisi lämpöisessä, toisi energiaa ja veisi nälkää mennessään. Ei ihan helppo yhtälö. Törmäsin kesällä jossain myslipatukoiden reseptiin ja tein testisatsin. Se maistui muodostelmaluistelijalle erinomaisesti ja nyt tuli aika tehdä uusi erä. Resepti on helppo ja nopea valmistaa ja siitä saa aineita muuttelemalla helposti oman lapsen mieltymysten mukaisen. Tällä kertaa minä laitoin mukaan auringonkukan siemeniä, pellavan siemeniä, kuivattua aprikoosia ja rusinoita ja tein kerralla kaksinkertaisen annoksen.




Myslipatukat

75 g voita
1 dl ruokosokeria
1 dl erilaisia pähkinöitä ja manteleita
1 dl ruishiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
½ dl kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
1 dl rusinoita, kuivattua aprikoosia tai karpaloita
3 rkl vehnäjauhoja
1 muna

Sulata voi ja ruokosokeri kattilassa.

Rouhi pähkinät leikkurilla tai veitsellä. Pilko kuivatut hedelmät esim. saksin. Rusinat toimivat kokonaisina.

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää sula voi-sokeriseos sekä muna ja sekoita.

Levitä taikina levyksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa n.15 minuuttia. Tarkkaile, ettei myslilevy pala.

Kun levy on jäähtynyt, leikkaa siitä patukoita. Patukat säilyvät leivinpaperilla eroteltuina muovirasiassa.

2 kommenttia:

  1. Saako käyttää tavallista sokeria? Miten eroaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa oikein hyvin käyttää tavallista sokeria. Ruokosokeri on hieman terveellisempää ja maistuvampaa, joten siksi ohjeessa on sitä. Tavallinen on kuitenkin muuten aivan yhtä hyvä vaihtoehto. :)

      Poista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!