sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Ihania mekkoja kiitokseksi


Ystäväni lainasi minulle kuopukseni odotusaikana ison kasan äitiysvaatteita, joilla oli kovasti käyttöä mutta joista menin vahingossa pitkillä kynsilläni hajoittamaan yhdet legginsit ja joista pyysin yhden hameen itselleni, kun se oli niin kiva ja käytännöllinen. Ystäväni ehdotuksesta lupasin tehdä näistä korvaukseksi hänen lapsilleen jotain kivaa.

Olen nyt kovin tykästynyt tähän rypytysmallin mekkoon ja halusin kokeilla, miten se malli sopii puuvillakankaaseen ja hyvinhän se sopi. Mekoille ei ollut mitään sen suurempaa vaatimusta. Ainoa toive oli, että ne olisivat sellaista kokoa, etä menisivät ensi kesänäkin edes vaikka tunikana. Lapset ovat 2 ja 5 vuotiaita ja tein mekot reiluiksi heidän tämän hetken mitoilleen. Pienemmän mekon tein vähän enemmän reiluksi, koska hän kasvaa varmasti suhteessa enemmän vuoden aikana.

Tiedän, että ystäväni on kovasti punaisen ystävä, joten tämä kangas sopi hänen lapsilleen mielestäni mainiosti. Halusin mekkoon vähän jotain extraa, joten tilasin kankaan kanssa myös pitsinauhaa (kangas ja pitsi ovat Ompelun ihanuudesta). En olekaan ennen käyttänyt pitsinauhaa mihinkään mutta tykkäsin siitä kovasti tässä projektissa.

Pienen kivan lisän tuo myös edessä oleva tasku, jonka yläreunaa koristaa myös pitsi. Taskusta kävin lyhyen neuvottelun erään ompelijaystäväni kanssa, joka alunperinkin sai sisäisen ompelijani syttymään. Lopputulos on mielestäni ihastuttava. Sinne on myös kiva jemmata jotain kesän aarteita.

Olkaimia mietin ihan viimeiseen asti ja päädyin lopulta tekemään solmittavat nyörit. Aiempien rypytysmekkojen kiinteät olkaimet eivät olisi välttämättä olleet puuvillalle sopivat eivätkä olisi antaneet niin hyvin kasvun varaa. Ja mielestäni näistä rusetein solmittavita olkaimista tulee pitsin kanssa ihanan romanttinen yhdistelmä.


Sovituskuvassa isompi mekko lähes 4-vuotiaan tyttäreni päällä. Pituuseroa tyttärelläni ja mekon tulevalla omistajalla on noin kymmenen senttiä. Mekon on tarkoitus olla noin polviin asti mutta näyttää kivalta myös tällaisena sääripituisena.

Nämä mekot ovat todellakin rakkaudella tehdyt. Rakkaudella ajatellen tulevia omistajia sekä rakkaudella tähän ihanaan kuosiin, pitsiin sekä mekon malliin.


3 kommenttia:

 1. Kiitos! Kyllä osuit naulankantaan kankaiden valinnassa ja mallissa ja kaikessa. Mekot on aivan Super-Ihanat! Tervetuloa toistekkin mun vaatekaapille;-)

  Tytöt keksivät, että tää on Minni-Hiiren mekko:D. Eli jos sulla sattuis vielä oleen kankaan rippeitä, niin voisin ottaa rusettinauhaksi pari pätkä;-)

  T:V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Mää mietin, että olisin tehnyt vielä huivit tuohon mutta en sit tehnyt, kun en tiennyt onko niille käyttöä. :) Kangasta löytyy vielä.

   Poista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!