sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Prinsessapapukaija ja muut hyvät selitykset


Ompelin tänään omasta mielestäni tosi kivan kesämekon esikoisellemme. Ajattelin, että kaikki meni juuri nappiin ja tyttö ihastuisi mekkoon heti. Malli on sama kuin yhdessä hänen lempimekossaan ja värikin oli kohdallaan. Mutta sitten tein ison virheen ja menin ompelemaan mekkoon papukaijan kuvan!

Mutta aloitetaan alusta: Mielessäni oli muhinut jo vähän aikaa ajatus kokeilla kesämekkoa, johon tulisi yläosaan kuminauharypytys. Kaava (jonka keksin omasta päästäni) ei voisi enää olle yhtään helpompi. Leikkasin noin 50x100 cm kaistaleen kangasta, käänsin ylä- ja alataitteet ja ompelin alalangalle puolattavaa kuminauhaa - kilometritolkulla - mekon yläosaan. Papukaijan kuva on puuvillakankaasta, jonka ostin Facebookin Kangashamstereilta. Kuva on kiinni kaksipuoleisella liimaharsolla ja suoralla ompeleella. Suunnittelin pujottavani ylätaitteeseen vielä ohuen kuminauhan mutta taite jäikin kivasti rypylle niin en laittanutkaan kuminauhaa. Olkaimet mittasin neidille sopivaksi.

Tyttö pyöri ympärillä ja kyseli, koska mekko on valmis ja kun vihdoin esittelin ylpeänä valmista mekkoa, neiti totesi: minä en tykkää papukaijoista! Että sillällailla... Keksin selittää, että tämä onkin sellainen prinsessapapukaija, jolla on papukaijojen prinsessakruunu päässä (heltta) mutta ei mennyt läpi. Pelkään pahoin, että mekko jää meillä käyttämättä. Tarvinnee alkaa miettiä sille uutta sijoituspaikkaa.

Onneksi minulla on tapana peittää
mallin kasvot, koska sovituskuvien
ilme on kaikkea muuta kuin tyytyväinen.

Työn alla.
Prinsessapapukaija ja "kruunu"


Kilometritolkulla alalangalle puolattavaa kuminauhaa...4 kommenttia:

 1. Voi tuota tyttöä! Sua ei varmasti naurattanut, mutta minä täällä hekotan ääneen. :D
  Aivan ihastuttava mekko!

  VastaaPoista
 2. Söpönen mekko. Jospa saatte vielä käyttöönkin, eikös naiset muuta mieltänsä miten sattuu, kai se koskee myös pieniä naisia.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti mieli muuttuu vielä. Meillä ainakin tuppaa muuttumaan aika tiuhaan.... :D
  Ihana mekko! Mäkin olen miettinyt tota rypytyssysteemiä työn alle, mutta en oo vielä uskaltanut. Josko mä vielä uskaltaisin!! :)

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!