maanantai 21. huhtikuuta 2014

Testissä Kotileipurin parhaat -kirja


Aiemmin mainitsemani dieettini aikana postilaatikkoon kolahti sopivasti sekä Juju-kerhon kuukauden kirja Kotileipurin parhaat että tilaamani Leivotaan-lehti. Siinä vesi herahti kielelle ja sormet syyhysivät leipomaan mutta maltoin mieleni. Tähän päivään asti. Tänäaamuna en voinut enää hillitä leivontaviettiäni ja otin Kotileipurin parhaat testiin. Selasin aamupalalla kirjan läpi muutamaan kertaan ja valitsin testattavat reseptit. Testiin pääsivät Lasirinkilät, Shakkiruudut sekä Hunaja-inkiväärikakku, johon lisäsin appelsiinin kuorta oman mielen mukaan. Kirja on selkeä ja ohjeet yksinkertaisia. Kirjasta löytyy mukavia perusreseptejä, joita on viety hieman pidemmälle.  Mukana on myös hauskoja makuyhdistelmä ja uusia tuttavuuksia. Kaikki resepteissä mainitut ainekset löytyvät peruskaupasta. Suosittelen!

Edessä Lasirinkilät, Shakkiruudut ja taustalla Hunaja-inkiväärikakkua.

(Appelsiininen) hunaja-inkiväärikakku
(Ohje ilman appelsiinia löytyy Kotileipurin parhaat -kirjasta)
150 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
1,5 dl hunajaa
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä (minä laitoin 0,5 rkl kuivattua inkivääriä)
(1 rkl raastettua appelsiinin kuorta)

(Pese hyvin 1-2 appelsiinia ja raasta niiden kuori.) Sekoita sähkövatkaimella kulhossa rasva, sokeri ja hunaja. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Yhdistää toisessa kulhossa leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos inkivääriraasteen (ja appelsiininkuoriraasteen) kera taikinan joukkoon. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,5 l rengasvuokaan . Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla n. 50 min. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se sitten sokeroidulle leivinpaperille tai lautaselle.


Seuraavaksi kirjasta on pakko kokeilla uskomattoman herkullisen näköistä Tuunattua radiokakkua. Siitä lisää sitten joskus myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!