keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Mustikkakuppikakut



Järjestin jälleen perinteisen me&i-kutsuemäntieni kiitostilaisuuden, jonne leivoin pöydän täyteen herkkuja. Ostin (muistaakseni) käsityömessuilta Mia Öhrnin ihanan kirjan Macaronit, kuppikakut & kakkutikkarit. Tämäkin ohje löytyy tuosta kirjasta. Samasta kirjasta löytyy myös pöytään leipomani vadelmamacaronien ohje.



Mustikkakuppikakut

75 g voita
3 dl (180 g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl maitoa
100 g rouhittua valkosuklaata
80 g (n. 1 1/2 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita)

Kuorrutus:
50 (n. 1 dl) tuoreita tai pakastettuja ja sulatettuja mustikoita
3/4 dl tomusokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa

Koristeeksi mustikoita, syötäviä helmiä, valkosuklaanappeja, syötäviä kukkia tms. haluamaasi.

Huom! Muistathan, että koristellessasi ruokia tai leivonnaisia, pitää kaikkien koristeiden olla aina syötäväksi kelpaavia!

Sulata voi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljajauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon pienissä erissä vuorotellen voisulan ja maidon kanssa, sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja ripottele päälle mustikat (jotka voivat olla jäisiäkin) ja suklaarouhe. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 25 min.

Kuorrutus: Soseuta mustikat sauvasekoittimella. Voit lisäksi pusertaa soseen siivilän läpi, jotta siitä tulee täysin tasaista. Vatkaa mustikkasose ja tomusokeri tuorejuustoon. Lisää kerma vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi, mieluiten sähkövatkaimella. Pursota tai levitä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele haluamallasi tavalla.



2 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja oletkin leiponut ja tosi hyvin olet onnistunut noissa macaronseissakin! Mitä laitoit sinne väliin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Macaronien täytteenä on vadelmamarmeladia. Se on sopivan kirpeää muuten makeiden macaronien väliin. Toinen lempparitäytteeni on lemon curd.

      Poista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!