keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kääretorttukakku


Uusimmassa Leivotaan-lahdessä oli hauska idea: kääretortusta tehty kakku. Halusin tietysti tehdä omanlaiseni version eli alkuperäisestä ohjeesta tässä on jäljellä idea. Periaatteessa voit valmistaa kakun ihan millaisesta kääretortusta tahansa. Tässä minun versioni ja resepti.

Kääretorttukakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
3 rkl leivontakaakaota
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
2-4 dl maitorahkaa (oman mauan mukaan)
1-1,5 dl rouhittua ranskanpastillia tai Marianne-karkkia

Kuorrutus:
2 dl kermaa
(Ruusu)sokeria
Syötäviä kukkia
Tuoreita marjoja, esim. mansikoita

Vatkaa kananmunat ja sokeri mahdollisimman kovaksi ja valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen, siivilöi vaahtoon ja sekoita varovasti. Levitä taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle ja laita heti uuniin. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 7-8 min. 

Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille (itse käytin juuri valmistamaani ruususokeria, jonka ohjeen löydät edellisestä postauksesta) ja irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä. Levitä pohjan päälle rahka. Itse käytin 4 dl rahkaa, koska en saanut sitä levittymään kunnolla pienenpänä määränä. Jos käytät oikein pehmeää rahkaa, sitä riittää 2 dl. Sirottele päälle karkkirouhe. Rullaa pituussuunnassa rullaksi ja laita saumakohta alaspäin hetkeksi jääkaappiin.

Viipaloi kääretorttu 12-16 viipaleeseen ja asettele kakun muotoon lautaselle. Ylempään kerrokseen aina yksi tai kaksi palasta vähemmän kuin alempaan. Vatkaa (ruusu)sokerilla maustettu kerma ja kaada kakun päälle. Voit vähän levittää sitä lusikalla reunoja myöden alaspäin. Koristele mieleiseksi. Itse käytin orvokkeja, myskimalvaa, ruusun terälehtiä ja mansikoita. Jos käytät kukkia koristelussa, muista aina varmistaa, että ne ovat syötäviä ja myrkyttömiä. Älä käytä suoraan kaupasta tulleita kukkia koristeluun.

P.s. Kannattaa myös kokeilla vaihtaa karkkirouhe mansikkahilloon. Vink, vink.


    2 kommenttia:

    1. Tästä tulee meille isänpäiväkakku =) Mies toivoi mansikkaa ja mua laiskottaa =D Ihanan helppo tehdä =)

      -soikku

      VastaaPoista

    Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!