maanantai 27. heinäkuuta 2015

Minttusuklaacoocies



Olen valtavan tyytyväinen erääseen reseptiin, jonka kehittelin jo jonkin aikaa sitten. Tein reseptin mukaan suklaacoocieseja useita kertoja kunnes keksin lisätä mukaan ranskanpastilleja ja coociesit nousivat ihan uudelle tasolle. Alkuperäisen ohjeen löydät täältä. Tässä tuo tuunattu resepti ranskanpastilleilla. Ohje ei sinänsä ole erilainen mutta nämä vain ovat niin hyviä, että ansaitsevat uusintapostauksen! Kuulen mielelläni kommentteja, kun olet kokeillut keksien valmistusta.

Itse leivon näitä aina, kun syntymäpäivät tai vastaavat ovat lähestymässä. Coociesit voi leipoa jo hyvissäajoin odottamaan (varaudu toki tekemään uusi satsi, kun ensimmäinen tulee syötyä ennen varsinaista juhlapäivää), koska ne säilyvät huoneenlämmössä, tiiviin kannen alla pitkään.

Minttusuklaacookiet

220 g margariinia
1 1/4 dl sokeria (100 g)
1 3/4 dl fariinisokeria (110 g)
1 kananmuna
4,5 dl vehnäjauhoja (280 g)
3/4 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
Suolaa
100-150 g ranskanpastilleja
N. 2 dl Paahdettuja cashew pähkinöitä
200 g taloussuklaata

Rouhi pähkinät (esim. muovipussissa nuijimalla) ja laita ne paahtumaan kuumalle pannulle. Paahda ruskeiksi. Lisää päälle sopivasti (reilusti) suolaa. Palastele suklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa sähkövatkaimella ensin pelkästään pehmeää margariinia, lisää sitten sokerit ja lopuksi kananmuna. Vispaa jokaisen lisäyksen välillä vähän aikaa. Sekoita kuivat aineet (jauhot, sooda ja vaniljasokeri) yhteen ja lisää rasvaseokseen vispaamalla. Lisää lopuksi vielä ranskanpastillit, suklaa ja pähkinät lusikalla (tms.) sekoittaen. Asettele taikinasta pellille kekoja kahden lusikan avulla. Älä tasoita kekoja. Paista 180 asteessa noin 11 minuuttia.




2 kommenttia:

  1. Nyt on keksit uunissa! Suolasin jopa itse ne pähkinät :) Taivaallisen hyvä taikina <3 Mutta empä lukenut huolella loppuun vaan tasoitin keot... :) Vielä kun saisi nitä hopeatoffee macaroneja:)

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!