maanantai 30. heinäkuuta 2012

Olen rakastunut!

Eilen illalla surffailin tapani mukaan internetin aalloilla ja törmäsin ihanuuteen nimeltä Infinity dress. Kutsutaan myös nimellä Convertible dress. Nyt ensimmäistä kertaa oikeastaan ymmärsin, mistä on kyse ja innostuin ihan totaalisesti. Katsoin monta videota You tubesta ja selvitin, miten mekko on tehty. Tuskin maltoin yöni nukkua ja aamulla pakkasin lapset autoon ja suuntasimme Eurokankaaseen. Tarkoitukseni oli ostaa palalaareista kahta väriä kangasta: mustaa ja värikästä. Mieleistäni värikästä en kuitenkaan löytänyt, joten ostin vain mustaa. Kangas on jotakin viskoositrikoon tyylistä. Se laskeutuu loistavasti ja on sopivan napakka eikä se kierry helmasta. Kangasta meni yhteensä n. 4,5 metriä ja se maksoi noin 35 euroa.

Mekon idea on siis se, että se on tehty neljästä palasta: Helma, vyötärö ja kaksi piiitkää olkainta. Mekko voidaan sitoa loputtoman monella tavalla. Täältä löydät muutaman tavan. Ohjeet sain täältä. Hienot ohjeet, joita oli helppo seurata, kunhan ensin tutustui vähän tuumien muuttamiseen senteiksi. Mekon voi koota kokonaan kahdella saumalla mutta itse otin varman päälle ja tein kolme saumaa.

Kun sopiva värikäs kangas sattuu silmiini niin teen vielä ainakin yhden tällaisen. Enkä lupaa, että se jää vielä siihen.

Tässä ihan muutama sidontatapa, jotka äkkiseltään kietaisin. Osassa kuvista kangaskin on ihan hassusti. Näköjään. Mutta tämä on vaan niin ihana, etten minä kestä!



Ihana helma!!





Edellinen takaa.

 

Edellinen takaa.

Laitanpa samaan vielä lauantain iltapuhteeni. Veljeni sai pojan pari kuukautta sitten ja olin suunnitellut jo pitkään tekeväni vauvalle nimijuhla-/ristiäislahjaksi peiton, jossa on pöllöjen kuvia, koska veljeni ja hänen vaimonsa pitävät niistä kovasti. Mutta koska he päättivät, ettei mitään juhlia pidetä, projekti jäi ja jäi. Perjantaina kuulin, että perhe olisi tulossa mökille kesäpäivää viettämään ja itselläni oli sama aikomus. Tässäpä hyvä syy vihdoin saattaa peittoprojekti loppuun. Launtai-ilta ja alkuyö menikin siinä mukavasti. Ensi tarkoitukseni oli tehdä peitto, jonka päällä vauva voi makoilla lattialla. Lopulta suunnitelma muuttui monen mutkan kautta ja lopputuloksena oli pinnasängy päiväpeitto. Lopputulos on kaukana täydellisestä mutta ensimmäiseksi peitoksi ihan hyvä. Pehmikkeenä puuvillakankaiden sisällä on pala Ikean peittoa. Pöllön kuvat ovat Kangashamstereista ostetusta puuvillakankaasta.






13 kommenttia:

  1. toi mekkohan on ihan loistava idea! täytyy tutustua asiaan oikein ajan kanssa.

    peitto on söpö! tiedätkö onko samaa kangasta muissa väreissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Peiton kangas on Ikeasta ja sitä on myös vaaleanpunasävyisenä. Pöllökangas on alunperin Jyskistä ja sitä on myös violetin sävyisenä.

      Poista
  2. Ihania, ihania!
    Ihania!

    Eipä miulle oikein muuta sanottavaa ole :D

    Ihania ovat ja tuohon mekkoon pitkääkin perehtyä! :)

    VastaaPoista
  3. mä kans mietin, että infinity olis kiva. Paljonko siihen nyt meni kangasta? Se sun näyttää tosi kivalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Tähän meni kangasta joku viitisen metriä. Jätin olkaimet vähän turhan pitkiksi, kun kangasta oli reilusti, joten saatan leikata niistä jossain vaiheessa vielä puoli metriä pois.

      Poista
  4. Vautsi mikä mekko, ihan mahtava idea =)
    -Soikku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ideasta en tosin voi ottaa kehuja mutta mekosta kelpaa kyllä. :D

      Poista
  5. Ihana mekko. Jokohan mäkin kohta uskaltautuisin kokeilemaan. Tää on niin kivan näköinen. :) Ilmeisesti ei mikään älyttömän vaikeakaan tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä on ihan älyttömän helppo. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Keräsin ohjeetkin tämän tekemiseksi: http://www.haavikossasuhisee.blogspot.fi/2012/07/infinity-dressin-lyhyt-oppimaara.html

      Poista
  6. Wau miten moneksi tuo mekko muuntuu, hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämäm on tosiaan ihan loputon mekko. Sidontoja on niin paljon kuin vain jaksaa olkaimia pyöritellä. :)

      Poista
  7. Vautsi! Pitää kokeilla tuota mekkoa jos sopiva kangas tulee vaan vastaan. Näyttää tosi kivalta.

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!