perjantai 11. tammikuuta 2013

Appelsiini-suklaakakku

Vaikka se kuinka oudolta tuntuukin, vastasyntynyt vauvani täyttää kahden viikon päästä vuoden ja synttäreitä juhlitaan sukulaisten kanssa niihin aikoihin. Vakaasti jopa harkitsin leipovani täytekakun ja selailinkin jo Kinuskikissan sivulta erilaisia täytevaihtoehtoja mutta sitten kuitenkin klikkasin itseni juustokakkureseptien puolelle ja jäin sille tielle. Täytekakut eivät vain ole minun juttu. Päästyäni Kinuskikissan sivuilla tähän reseptiin, tarvitsi minun vain nähdä kuva ja otsikko ja ajatus lähti liikkeelle. Tekisin siis appelsiini-suklaakakun. Minulla oli sopivasti kynttiläkutsut sovittuna heti samalle viikolle ja pääsin testaamaan kakkua heti ystävieni kanssa.

Kun kakku oli koristeita myöden valmis kutsupäivänä, kävin Kinuskikissan sivuilla katsomassa, muistuttaako koristukseni ollenkaan esikuvaansa ja silloin huomasin lukea kakun otsikon hieman tarkemmin. Alkuperäinen kakku olikin appelsiini-VALKOsuklaakakku. No ei se mitään, ajatus on tärkein. Tähän kakkuun keksin siis reseptin omasta päästäni, apuna oli vain se (väärin luettu) otsikko. Kakussa on appelsiinituorejuustoa ja sulatettua Fazerin tummaasuklaata, jonka olen omissa empiirisissä tutkimuksissani todennut maultaan kaikkein parhaaksi tummaksi suklaaksi.

Koristeet on tehty niin ikään Fazerin tummasta suklaasta sulattamalla ja pursottamalla. Tilasin Ullan unelmasta 1,5 millin pursotustyllan ja suklaakoristeisiin tarkoitettua erikoissuklaata mutta ne eivät ehtineet saapua tähän testikakkuun mennessä, joten kaadoin sulan suklaan pieneen minigrip-pussiin ja leikkasin kulmaan aivan pienen aukon. Pursotus sujui oikein hyvin ihan niinkin. Kinuskikissan sivuilla on kerrottu koristeiden valmistusohje niin hyvin, etten viitsi sitä tähän erikseen kirjoittaa. Koristeluohjeisiin pääsee suoraan tuon kakun reseptin kautta. Nuo kiehkurat eivät läpäisseet laatuvaatimustani täysin mutta harjoitus tekee metsurin (kuten eräs opettajani asian aikanaan ilmaisi).

Suunnittelen jo seuraavaa tilaisuutta päästä testaamaan suklaakoristelua lisää...

Ai niin, maku! Oih! Vaikka itse sanonkin niin maku oli älyttömän hyvä. Ehkä saamme lukea kommenteista vieraidenkin mielipiteen.

Lisäänkin heti tähän erään ystäväni aivan ihanan kommentin, jonka sain häneltä Facebookissa jaettuani tämän blogitekstin sinne. Ystäväni antoi luvan liittää komentin myös tänne. Oma sydämeni suli tätä lukiessani. Kyseinen ystävä oli mukana makutestijoukossa.
"Voisin ristiä myös zum Teufel -Kucheniksi isänkielelläni. Olen käyttänyt kyseistä nimikettä kaikkeen, joka vie kielen mennessään ja saa loppujen lopuksi kuitenkin vain himoamaan lisää. Toivottavasti linkin takaa ei löydy ohjetta tuolle kaakulle, jonka maku vieläkin kutkuttaa kitalaessani kivasti ja saa pohtimaan erilaisia suklaavaihtoehtoja tälle illalle..."3 kommenttia:

  1. Namskis kuinka herkullisen näköinen ja kuuloinen kakku.

    VastaaPoista
  2. No herranjestas mikä kakku. En tajua miten noi pitsiltä näyttävät koristelut on tehty, mut eiköhän se vielä selviä.

    Pikku-mummu

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!