perjantai 4. tammikuuta 2013

Adressit

On perjantai-iltapäivä ja mieheni kertoo, että hänen yrityksensä adressitilaus ei ole edes lähtenyt tilauspaikasta, vaikka tilauksesta on jo reilusti yli viikko, joten viikonloppuna ei ole yhtään myytävää adressia. Vähän aikaa mietin sanojani (harvinaista minulle!) ja sitten sanon sen ääneen: "mene lasten kanssa pihalle puoleksitoistatunniksi niin teen muutaman adressin myyntiin". Olen tehnyt ennenkin adresseja myyntiin mutta siitä on piiitkä aika. Korttejahan minulla on myynnissä koko ajan, vaikka sekään valikoima ei valitettavasti ole lähiaikoina kasvanut. Yritän ryhdistäytyä.

En ole siis pitkään aikaan tehnyt kortteja ja kaivoin adressien tekoon tarvittavat tarvikkeet esille. Mielessäni oli kuva, että olisin nähnyt jossain tekemiäni adressin välilehtiä ja hetken pengottuani löysin kätkön ja kasan valmiita välilehtiä. Onneksi, koska se on ehkä se työläin vaihe: löytää sopivat värssyt ja tehdä koneella välilehdet. Näin jälkikäteen arvioituna se puolitoistatuntia oli aika optimistinen arvio... Olisikohan siinä kohtaa ollut yksi adressi valmiina.

Adressien tekemiseen pitää keskittyä ja siinä pitää olla todella tarkka. Värien käytössä ja yhdistämisessä pitää myös keskittyä ja miettiä rauhassa. Lopputuloksesta täytyy tulla tyylikäs ja arvokas ja jäljen pitää olla erityisen huolellinen. Vähän ttseäni kehuakseni voin kertoa, että nämä adressit kestävät lähempääkin tarkastelua.

Pienet kuvat ovat 3D-kuvia ja iso on suurennettu pienemmästä kuvasta ja kiinnitetty mustan pahvin kanssa kohotyynyillä. Pidän kovasti adressien tekemisestä (muistin sen taas tänään), koska niissä on jotakin niin hienoa ja arvokasta. Niitä tullaan mahdollisesti näkemään jatkossa enemmänkin. Kunhan pääsen ensin asioimaan askarteluliikkeessä.

Kahdessa ensimmäisessä käytin kuultopaperia, joka heijastaa valoa ja kuvio tulee eri valossa esiin eri tavalla.

Lisään aina kortteihini handcrafted-leiman ja sen alle nimeni kaunokirjaimin.
Adressit pakkasin sellofaniin, jotta ne voidaan avata ja lukea sisällä oleva värssy ilman, että adressi tahriintuu.7 kommenttia:

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!