keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Pikkumummun mokkapalat

En ole koskaan tehnyt mokkapaloja millään muulla reseptillä kuin tällä, oman äitini reseptillä. Siksi nimettäköön tämä resepti Pikkumummun mokkapaloiksi, äidin nykyisen kutsumanimen mukaan. Näissä mokkapaloissa ei ole ollenkaan suklaata missään muodossa. Eihän mokkapalan nimessäkään mainita suklaata. Minulle nämä ovat niitä aitoja, oikeita mokkapaloja. Reseptiä on kyselty minulta säännöllisesti, kun olen näitä tarjonnut, joten nyt kysyjät on helppo ohjata tänne.



Pikkumummun mokkapalat

200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
2 dl siirappia
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl jauhettua neilikkaa

Kuorrutus: (voit tehdä myös 1 1/2- tai 2-kertaisena)
1/2 dl sulatettua voita
4 dl tomusokeria
2 rkl kahvia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat. Sekoita siirappia ja kuuma kahvi keskenään ja lisää seos voi-sokeri-munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen. Kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa kunnes piirakka on kypsynyt, tähän menee noin 15-20 min. Koita pohjan kypsyys pistämällä sitä tulitikulla pohjaan asti. Jos tikkuun ei jää raakaa taikinaa, kun nostat sen pohjasta, on piirakka kypsä. 

Kun piirakka on jäähtynyt, lisää päälle kuorrutus. Sekoita kuorrutteen ainekset nopeasti yhteen ja levitä heti piirakan päälle. On tärkeää käyttää kuorrutteeseen tarkkoja määriä, jotta kuorrute jähmettyy oikein ja sen levitys on helppoa. Jos haluat koristella piirakan nonparelleilla tms., tee se heti kuorrutteen levityksen jälkeen, jotta nonparellit tarttuvat kuorrutteeseen. Anna kuorrutuksen jähmettyä kunnolla ennen leikkaamista. Mokkapalat säilyvät jääkaapissa monta päivää ja maku ja rakenne ovat ehkä jopa parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä leipomisesta.

4 kommenttia:

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!