maanantai 28. heinäkuuta 2014

Piparminttuspiraali



Esikoiseni 6-vuotissyntymäpäivää vietetään pian. Satuin näkemään jossain hauskojen spiraalikeksien kuvan mutta ohje olisi ollut englanniksi enkä jaksanut sitä muutenkaan lukea niin kehitin oman version. Näin syntyi piparmintun makuiset spiraalikeksit.

Piparminttuspiraalit

1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
n. 1 tl piparminttuaromia
Pinkkiä pastaväriä
Strösseliä/nonparelleja

Sekoita sokeri, vehnäjauho ja pehmeä/sula voi yhteen. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan pastaväriä sekä piparminttuaromi. (Jos käytät pastaväriä ensimmäistä kertaa, varo ettei väriä tule liikaa, koska pieni määrä riittää.)  Kiedo taikinapallojen ympärille kelmua ja laita ne jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi. Ota taikinat pois jääkaapista ja kauli molemmista taikinoista saman kokoiset, suorakaiteen muotoiset levyt. Aseta levyt päällekäin ja rullaa. Tässä hyvä apuväline on esim. silikoninen leivonta-alusta, jolla rullasta saa tasaisen ja tiiviin. Levitä alustalle nonparellit/strösselit ja pyöritä taikinapötköä siinä, kunnes se on ympäriinsä "kuorrutettu". Kiedo rulla taas kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Leikkaa rullasta noin puolen sentin paksuisia paloja ja aseta ne pellille. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!