perjantai 19. syyskuuta 2014

Mazariinit omena-kanelitäytteellä


Leivontavimma iski jälleen ja kaivoin esiin kaikki Leivotaan-lehdet. Aloin selata niitä ja heti ensimmäisestä löytyi jotain mielenkiintoista, nimittäin mazariinien valmistusohje. Sellaisia en olekaan ennen tehnyt, joten oli hauska kokeilla, miten se sujuu. Oikeaan mazariinien kuuluu siis täytteeksi mantelimassatyyppinen massa mutta minä halusin tapani mukaan heti vähän muuttaa ohjetta. Laitoin täytteeksi omena-kaneliseoksen ja kuorrutteenkin kanssa vähän sovelsin. Ah, nämä ovat niiiiin hyviä!

(En malttanut odottaa kuvan ottamista niin kauaa, että kuorrute olisi täysin jähmettynyt.)

Mazariinit omena-kanelitäytteellä

Murotaikina:
100 g huoneenlämpöistä voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:
4 omenaa
Kanelia
Nökäre voita tai juoksevaa margariinia
2 kananmunaa
1 dl sokeria

Kuorrute:
3 dl tomusokeria
n. 2 rkl vettä
(Tippa vanilja-aromia
Vaaleanpunaista pastaväriä)

Sekoita voi ja sokeri keskenään ja lisää muna ja jauhot. Sekoita taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. Jaa taikina n. 16 osaan ja kauli ohuiksi ympyröiksi/soikioksi. Asettele taikinat mazariinimuotteihin pellille tai muffinssivuokiin (kuten minä) muffinssipellille. Painele taikina vuoan reunoja myöden ja leikkaa veitsellä ylimenevät osat pois.

Kuori ja viipaloi omenat pieniksi palasiksi ja paista pannulla voinökäreen kanssa, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää kaneli. Sekoita kananmunat ja sokeri yhteen ja sekoita omenien kanssa. Lusikoi täyte taikinavuokien sisään niin, ettei täytettä tule aivan taikinan yläreunaan asti. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 min. Jäähdytä.

Kun leivokset ovat jäähtyneet, sekoita kuorruteaineet yhteen ja lusikoi leivosten päälle. Anna jähmettyä.

1 kommentti:

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!