maanantai 8. syyskuuta 2014

Omenakompotti konjakilla



Omenoita tulee meille nyt monesta suunnasta. Ihanaa, koska omat omenat menivät suureksi osaksi ampiaisten suihin tänä kesänä. Juuri viimeviikolta appiukko lähetti ison laatikollisen kauniisti pakattuja omenoita ja tänään sain toisenkin laatikollisen. Testiin pääsi tällä kertaa Kiloklubin omenakompotti, johon yhdeksi aineeksi tuli konjakkia. Hieman muuton reseptiä heti ensimmäisellä yrittämällä.

Omenakompotti konjakilla

6 isoa omenaa
2 rkl sitruunamehua
4 rkl sokeria
2 rkl fariinisokeria
3 rkl konjakkia
2 rkl vettä
4 tl vaniljasokeria

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat alle sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kaada kuutiot kattilaan ja pirskota päälle sitruunamehu heti, ettei omenat tummu. Lisää joukkoon sokerit, vesi ja konjakki. Keitä kattilassa miedolla lämmöllä kunnes omenakuutiot ovat juuri ja juuri pehmeitä. Sekoita varovasti pari kertaa kiehumisen aikana. Jäähdytä. Sekoita varovasti joukkoon vaniljasokeri. Kaada lasipurkkiin. Tarjoile vasta seuraavana tai sitä seuraavana päivänä.



Ja kaupan päälle vielä muutama kukkakuva.


3 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä :P Mihin käytät valmiin kompotin? Säilyisikö pidempäänkin, vaikka kuukausia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin kompottia vaniljajäätelön kanssa mutta alkuperäisessä ohjeessa luki, että sitä voisi käyttää mm. possuruokien kanssa. Säilyvyydestä en osaa valitettavasti vielä sanoa enempää mutta uskoisin sen säilyvät pidempäänkin.

      Poista
  2. Herkullisen näköistä...oot varmaan tehnyt monen monta annosta, koska pullo on hyvin vajaantunut!!
    -kummitus

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!