lauantai 5. toukokuuta 2012

Apilapyllyt


Tällainen idea pälkähti päähäni eräänä iltana. Ensin suunnittelin tekeväni oliivin vihreästä velourista haalarit ja laittavani apilan tummemman vihreästä, ns. metsän vihreästä. Kangaskaupassa käydessäni bongasin kuitenkin tämän fuksianpunaisen joustofroteen palakangaslaatikoista ja valkoista velouria (se kylläkin ihan rullalta). Yhdistelmä on hauska, kun pyllyssä oleva apila on velourin ansiosta pehmeämpi kuin muu haalari. Ruskeaa resoria minulta lötyi jo valmiiksi kotoa ja se sopikin hienosti tähän.

Haalarin malli muuttui kiitteävän monta kertaa matkan varrella. Ihan varmaksi en enää edes muista sen alkuperästä muotoa. Välillä siihen oli tulossa vetoketjun sijasta napit olkapäille ja alavarat olkaimiin. Lopulta kuitenkin vielä viime tipassa leikkasinkin takakappaleen olkaimet etukappaleen mittaisiksi ja etukappaleen puoliksi vetoketjua varten. Haalarin kaava on itse piirtämäni ja tämä versio siis siitäkin vielä muunnos.

Tämän ja eilisen haalarin myötä olen jopa tykästynyt kanttaamiseen. Pelkäsin sitä alkuun ja ensimmäiset harjoitukset näyttivätkin enemmän ekaluokkalaisen tekemiltä ompelukoneen ajoharjoituksilta mutta nyt jo jopa tykkään siitä. Eilisessä haalarissa kanttaukset näytivät jo aika hyviltä ja tässä vielä paremmilta. Voi kun saisin vielä kaksoisneulan toimimaan koneessani, että saisin kanttauksista kivemman näköiset. Kone on uusi enkä tiedä siitä vielä ihan kaikkea (lue "mitään").


4 kommenttia:

 1. Ihanat =) Tosi kiva, kun aloit pitämään blogia sun kaikista ihanista töistä. Musta tulee sun vakkari lukija.

  VastaaPoista
 2. Tulipa uusi blogi seurattavaksi! Hyvältä näyttää. Ihan pakko huomauttaa että kangasta ostetaan pakalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hahah, mä ajattelin, että se olisi pakka mutta kun se oli niin kuin rulla eikä sellainen "pakka". ;)

   Poista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!