maanantai 28. toukokuuta 2012

Vähän kaikkea

Viimeiset ompelutyöni eivät suuresti ole nostattaneet ompelumielialaani, joten päätin tehdä välillä jotain, jossa tiesin olevani jo hyvä. Edelliset essuni nähdessään serkkuni tilasi minulta pojilleen essut. Ja raitaa rakastava serkkuni tietysti toivoo myös pojille raitaa ja väritoiveina oli musta ja valkoinen. Tai punainenkin oli vaihtoehto mutta tartuin mustaan ja valkoiseen. Siitä alkoi armoton musta-valko-raitakankaan metsästys, joka osoittautui yllättävän hankalaksi, vaikka luulin sen olevan yksinkertainen tehtävä. Tiesin serkkuni pitävän myös tähdistä, joten lopputuloksena on musta-valko-raidalliset essut, joissa on tähtitaskut. Olen ihan rakastunut noihin essuihin enkä melkein haluaisi luopua niistä viikon päästä mutta onneksi voin tehdä niitä koska tahansa lisää.

Tässä, olkaapa hyvät!



Taskut.
Eräs rakas ystäväni meni perjantaina naimisiin ja on muuttamassa kauas pois. Tapasin hänet tänään viimeisen kerran ennen muuttoa. Tein tuoreelle avioparille lahjaksi ovikranssin, jonka he saavat ripustaa uudessa asuinkunnassaan, joskus valmistuvan omakotitalon oveen.

Kranssissa on myös selkeä sanoma: Kranssin päällä istuu kaksi lintua, jotka symboloivat tuoretta avioparia ja alempana on yksi kukka heidän jokaista lastaan kohden. Muistin myös kertoa, että minulla on vielä lisää noita kukkia, jos tarvitsee lähettää myöhemmin. Hih!

Tuossa levyssä on heidän nimensä, jonka hienostuneesti sensuroin.




Äiti- ja isi-lintu









Olen kylmien, liivatteella tehtyjen juustokakkujen ystävä ja kun minun piti tehdä kahvipöytään juustokakku, päätin kokeilla jotain uutta makua perinteisen kahvi ja konjakki -yhdistelmän sijasta. Valitsin mauksi päärynän. Maku oli hyvä mutta oliko sitä vihreää karkkiväriä nyt pakko mennä sinne tunkemaan. Päälle laitoin vielä vauvojen päärynäsoseesta "kuorrutteen".

Tässä vielä juustokakun ohje, jos joku muukin haluaa kokeille. Ohje on siis sen alkuperäisen Irish Coffee -kakun mutta makutekijöitä muuttamalla siitä saa erilaisia variaatioita. Itse olen kokeillut mm. sitruuna-appelsiinia, punaviinimarjaa sekä mustaviinimarjaa. Erityisesti mustaviinimarjasta tuli ihana kakku. Siihen laitoin vielä päälle marjoja ja kiilteen. Mutta tässä ohje:

Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g Flora leivontamargariinia

Täyte:
6 kpl liivatelehteä
5 dl Flora vispiä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl viskiä (itse käytän konjakkia tai brandyä)
1,5 dl kahvia

Koristelu:
50 g kahvipapumakeisia tai esim. kaakaojauhetta

Hienonna keksit ja sulatettu margariini monitoimikoneessa. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja laita vuoan reunat pohjaan kiinni niin, että paperi jää väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vahva kahvi (esim. espresso) valmiiksi. Vaahdota Flora Vispi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja viski. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kuumaan kahviin. Lisää hieman jäähtynyt kahviseos vaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku veitseä apuna käyttäen vuoan reunoilta. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kakku kahvipapumakeisilla.

Suosittelen!!


Kakun "hieno" väri ei onneksi erotu valokuvissa.




















Lopuksi vielä vähän puutarhakuvia meidän pihalta. Keväällä on ihana seurata, miten puutarha herää eloon ja ensimmäisenä ihanat norjanangervot, joita meidän pihassa on täydessä kukassaan yli 20 kappaletta! Lisäksi omenapuu on alkanut avata kukkiaan! Meillä on aivan nuori omenapuu ja tänä vuonna se kukkii ensimmäisen kerran runsaammin.


Omenapuu.



2 kommenttia:

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!