sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Lisää kuvia

Laitetaanpas vielä nämäkin kuvat tänne näytille.

Tämä pipo on tehty ostamastani "harjoituskankaasta". Idea on samasta kirjasta kuin aiemmin julkaisemani Minni Hiiri -pipo mutta korvista tuli pienemmät.
Nallenkorvapipo. Ensimmäisiä testauksia.

Tässä ensimmäinen oikein ylpeydenaiheeni: Leppäkerttupyllyhaalari. (On siinä sanalla mittaa...) Kangas on velouria ja aivan ihanan pehmeää sellaista.

Ja takaa.
Leppäkerttupyllyhaalarit edestä.

Ja ihanat leppisnapit.
Ja haalarit Mini-Murun päällä. <3

 Näiden tossujen kaava on siitä samasta kirjasta kuin nuo korvapipot eli Ompele kaunista lapselle.
Testitossuja.
Minni Hiiriä.
Ja tässä on mun uusi menopeli. Sain äidiltäni kaksi vuotta sitten syntymäpäivälahjaksi ompelukoneen, jonka otin käyttöön (yhtä paidan kaventamista lukuun ottamatta) vasta alle kuukausi sitten ja jouduin huomaamaan, että siinä ei ollutkaan jousto-ommelmahdollisuutta. Haluaisin juuri joustavia kankaita päästä ompelemaan, joten piti lähteä ompelukonekaupoille nettiin. Bellabitista löysin tämän ihanan värisen Singerin. Malli on Singer Simple 3223. Ihan perusmalli mutta jousto-ommel löytyy. Ensin meinasin tilata toisen vähän vastaavan mutta sitten törmäsin tähän vaaleanpunaiseen ja väri ratkaisi ja tämä muutti meille. Kannatti avata myös suunsa oikeassa paikassa, koska sain kolmivuotiaani muskarin eteisessä myytyä "vanhan" koneeni eteenpäin hyvään kotiin. Kiva, että sillekin löytyi käyttöä.

Mun vaaleanpunainen Volvo!

5 kommenttia:

 1. Miten olis vaan leppispyllyt? Kuulostaa helpommalta ja lyhyemmältä. :D Mutta nimitys ei kuitenkaan ole pääasia vaan se, että haalarit on supersöpöt! <3

  - Hanna H.

  VastaaPoista
 2. Onko kone toiminut hyvin? Mietin samanlaisen ostoa tosin ihan vaan verhojen yms. ompeluun. Yritin etsiä käyttökokemuksia, mutta et googlella oikein löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kone on ollut ihan hyvä, kun on oppinut sen tavoille. Alkuun sain melkoisen määrän neuloja (ja hermoja) katkeamaan mutta nyt sujuu jo hienosti eikä yhtään neulaakaan ole tarvinnut katkeamisen vuoksi vaihtaa pitkään aikaan. Verhojen ompeluun varmasti riittävä, kun olen hyvin saanut vaatteitakin ommeltua. Kaikkein paksuimpiin kohtiin tämä kone ei kyllä pysty ja ne kohdat rullaan nykyään käsin.

   Poista
  2. Kiitos vastauksista! Kun kerran olet jo ehtinyt tutustua koneeseen niin kyselen tässä vielä kun ei netistä oikein irronnut, että onko selkeä ohjekirja kuvien kera? Oletko ommellut voilee kangasta eli ihan sitä ohutta, miten onnistuu? jossain koneissa on voilee kankaalle ihan oma asetus.
   taidan minäkin päätyä tähän tuon 30vuotta vanhan singerin jälkeen :)

   Laitatko sähköpostia suvi.laari@luukku.com jos sinulla on hyvä konsteja/vinkkejä minulle? :)

   Poista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!