lauantai 9. kesäkuuta 2012

Hattutemppu

Etsin jokin aika sitten kovasti kesähatun kaavaa. Sitten eräänä päivänä siivosin keittiötä ja käteeni osui pari kuukautta sitten tilaamani kirja, Ompele kaunista lapselle. Selasin sen nopeasti läpi ja siellähän se oli, kesähatun kaava! Hattu tuli esikoiselleni, jolla on menossa vaaleanpunakausi - kaiken (ja tarkoitan todellakin, että KAIKEN) pitää olla vaaleapunaista - joten valitsin kankaiksi valkoisia tähtiä vaaleanpunaisella pohjalla sekä valkoisia ääriviiva Hello Kittyjä valeanpunaisella pohjalla. Ja ei, en vieläkään itse pidä kyseisestä kissasta mutta esikoista ajatellen valitsin sitä kuitenkin. Silloin voin olla varma, että hattu tulee käyttöön.

Kirjan kannessa lukee myös, että kirja sisältää helppoja ohjeita 0-5 -vuotiaille. Siitä helppoudesta voinen kuitenkin olla eri mieltä. Hatun kaava olivat yksinkertaisemmat, kuin mikään koskaan mutta niiden yhteen sovittaminen ei sitten kuitenkaan. Hattuun tuli 12 kpl kolmion muotoisia paloja, 6 kpl Hello Kitty -kangasta ja 6 kpl tähtikangasta sekä 4 lierikappaletta eli samaan tapaan kaksi ja kaksi. Niin ja tukikangasta lieriosaan. Ohje on erittäin yksinkertainen ja hienosti kuvitettu niin, että tällainen aloitteleva tumpelo-ompelijakin ymmärtää mutta silti onnistuin saamaan kappaleet aivan vinksin vonksin ja lopputuloksena lierin kiinnitys pääosaan pussittaa inhottavasti. Tähtikankaan kohdalla olin jo hieman viisaampi ja se onnistui paremmin. Hattu on siis käännettävä ja sitä voidaan pitää kummin päin tahansa. Mutta koska käyttäjä on tyttäreni, päällikankaan tulee olla se, missä on Hello Kittyä ja mikä nyt sattuu sitten olemaan se huonommin onnistunut puoli. No joka tapauksessa oli lopputulos mikä hyvänsä, hattu miellytti käyttäjäänsä ja oli saman tien koko päivän päässä.

Tuosta oikealta, tuolin selkänojalta, saatat saada
hieman esimakua seuraavasta projektista.

Pahoittelen hatun ryppyisyyttä.
Se on hieman haasteellinen silittää.
Varsinkin tämä Hello Kitty -puoli.
Saimme kutsut huomenna pidettäville syntymäpäiväkahveille. Sankarina on isäni täti ja vuosia on kiitettävät 95! Lupasin tehdä isotädille kortin. Olisin halunnut liimata etusivulle ikäluvun 95 mutta tarra-arkissani oli lukuja vain 80 vuoteen asti ja arkki, jossa oli pelkkiä numeroita oli hukkunut, joten kortti jäi nyt ilman lukutarraa. Tarravalmistajat eivät ole osanneet varautua näin vanhaksi elävien ihmisten onnitteluun. Mukava tavata syntymäpäiväsankari monen vuoden tauon jälkeen. Samalla pääsen tapaamaan pikkuserkkujani vielä useamman vuoden tauon jälkeen.

Myös isäni täyttää muutaman päivän päästä vuosia ja hänkin saa tekemäni kortin lahjan kanssa.

Sydämelliset onnittelut Isotädille.
Hyvää syntymäpäivää Isille.

Kukissa on kivana lisänä vähän kimalletta.

Ruusujen terälehdillä kimaltelee pienet "vesipisarat".

95-vuotiaalle on hieman haasteellista
löytää sopivaa värssyä mutta
mielestäni onnistuin kuitenkin hyvin.

Isä sai vielä kohoruusun onnittelujen viereen.

Tässä vielä kuvat aikaisemman julkaisuni bodyista käyttäjänsä päällä. Ne ovat ihanat! Vaikka itse sanonkin! Ja itsehän se pitääkin sanoa. Eikö vain?2 kommenttia:

  1. Nimenomaan! Ite se pitää sanoa, että on sairaan hienot!! Ja kortitkin on taas niiiiiiiiiiiiiiiin nättejä! Ton kesähatun ohjeen voisin sulta ottaa joskus lainaan, kun tullaan kyläileen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Sopii. Kaavat on ihan älyttömän yksinkertaiset mutta toteutus olikin sitten vähän haastavampi. Seuraava on varmaan helpompi.

      Poista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!