sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Vaniljatarteletit


Innostuin muropohjaisista leivoksista tehtyäni mazariineja (edellisessä postauksessa). Tänään testiin lähti tarteletit. Kuten yleensäkin, leivon inspiraation mukaan, joten mitään aineksia ei tietenkään ollut hankittu vartavasten. Mukavasti kotoa löytyi kuitenkin kaikki ainekset vaniljakreemiin ja muropohjaan. Ulkonäkö kelpaa ensikertalaiselle mutta seuraavalla kerralla pitää vähän skarpata. Näihin voisi myös rakennella hienon hedelmä- tai marjakoristelun. Ehkä sekin sitten seuraavalla kerralla.

Vaniljatarteletit

Muropohja:
100 g voita
0,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaniljakreemi:
4 dl kermaa
1 rkl sokeria
2 rkl maizenajauhoa
1 rkl vaniljasokeria

Nypi hieman pehmeän voin joukkoon muut ainekset ja laita taikina hetkeksi jääkaappiin.

Kauli taikina hyvin ohueksi ja paina siitä pyöreitä taikinoita lasin avulla. Asettele taikinat muffinssivuokien pohjalle (tai tartelettivuokiin). Taikinakupeista on tarkoitus tulla hyvin matalareunaisia, joten älä tee ympyröistä liian suuria. Laita taikinakuppien päälle muffinssivuoka ja kaada vuokaan kuivia herneitä tai riisiä painoksi, etteivät taikinakupit nouse uunissa liian paksuksi. Paista kuppeja 175 asteessa 12 min. Poista kupit vuoista hieman jäähtyneinä ja kumoa ne leivinpaperin päälle jäähtymään pohjat ylöspäin.

Sekoita vaniljakreemiin ainekset (ei vaniljasokeri) yhteen kattilassa. Keitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen reippaasti. Keitä kunnes seos on paksua. Jäähdytä ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Kaada jäähtynyt kreemi jäähnyneisiin muropohjavuokiin. Koristele mieleiseksi ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. Miksi tulin taas näitä ihania leivonnaisia katselemaan näin laihdutuskuurilla.

    Pikku-mummu

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!