maanantai 28. toukokuuta 2012

Pikkuruisia T-paitoja

Havahduin tuossa eräänä lämpöisenä päivänä siihen, että meidän pienimmällä ei ole kuin kaksi lyhythihaista paitaa. Kun esikoisemme oli tuon ikäinen (4kk), oli talvi ja pakkaset. Joten tämän seurauksena viimeisin projektini ovatkin T-paidat pikkuiselle.

Viimeisimmässä Sampsukan tilauksessa tuli kangas, jonka tilamisesta minulla ei ole minkäänlaisia muistikuvia, enkä voinut ymmärtää, että olin valinnut sen ostoskoriini. Kangasta oli vielä ihan reilu määrä, joten joku visio minulla on ilmeisesti tilaushetkellä ollut. Tosin luulen, että kangas on ollut tarjouksessa ja olen sen siksi valinnut. Kuka tietää. No mutta nyt päätin tehdä tästä kankaasta pienen T-paidan. Ajattelin, että jospa vaikka tykästyn kankaaseen, kun sitä vähän aikaa katselen ja käsittelen. Olin oikeassa. Kuosi ei kyllä edelleenkään miellytä kovasti mutta kangas on aivan ihanan pehmeää ja sitä on helppo ommella, koska se on hieman vahvaa, pysyy paikallaan eikä rullaannu reunoista.

T-paidan kaava on Ottobresta (3/12). Kaava on sama kuin aikaisemmin raidallisessa T-paidassa, nyt vain sitä pienintä mallia, koko 62. Koska olen erikoistunut niihin liian pieniin päänteihin, leikkasin nyt jo heti kaavaan isomman pääntien minimoidakseni jälkiharmitusta. Leikattuani kankaat, avasin taitettuna olleen kankaan ja huomasin heti, että paidan malli on liian leveä mutta koska kangas oli jo leikattu, sille ei voinut enää mitään, koska paitaa olisi pitänyt kaventaa keskeltä. Kaksoisneulani on ollut telakalla jonkin aikaa, koska menetin hermoni sen kanssa taannoin. En ollut varma, olisiko se rikki. Nyt ajattelin uskaltautua kokeilemaan sitä uudestaan. Neula toimi mutta kone ei. Singerisissäni ei ole lisälankatappia ja olen kehittänyt sellaisen itse koneen päällä olevaan puolaustappiin. Ilmeisesti Singerini ei kuitenkaan ole tästä yhtä mieltä kanssani. Lanka sotkeentui yhtenään ja katkesi ainakin viisi kertaa hihansuiden ja pääntien resorien ompelun aikana. Urheasti ja sinnikkäästi skuitenkin ompelin loppuun asti vaikka hermoja kiristi. Tämän lisäksi paidan ompelun aikana katkesi kaksi jersey-neulaa. Alkaa tulla kalliiksi nämä minun ompelut...

Tänään sain paidan vauvan päälle ja suureksi helpotuksekseni huomasin, että ensinnäkin pääntien ei ole tiukka (!!!JEE!!!) ja paita on ihan kiva päällä vaikka se leveä onkin. Se on myös varmasti mukava ihoa vasten, koska kangas on niin pehmeää.






Vaikka edellisen T-paidan ompelu ottikin hermoille, ei itse kaava ja työohje ollut monimutkainen, joten tein heti tänään toisen T-paidan. Nyt kavensin kaavan valmiiksi. Tällä kertaa kaikki sujui kuin vettä vaan ja sain nopeasti valmiiksi pienen, suloisen T-paidan, joka on päällä aivan ihana! Kaksoisneula jäi laatikkoon. Kangas on sama kuin esikoiselle ompelemassani singoallassa jokin aika sitten. Pidän siitä itse kovasti. Jospa siitä joskus tulisi jotain minullekin. Tarvitsee vain lähteä kangasostoksille ennen sitä.

Vaaleanpunaiset kanttaukset piristävät kangasta entisestään.



6 kommenttia:

  1. Söpöt paidat, toi öttiäinen on paljon kivempi paitana kuin kankaana, hyvä niin.

    VastaaPoista
  2. Söpöt paidat todellakin ja mun mielestäni tuo öttiäinen on aivan ihanan suloinen kuosi! <3 Eikä paidan leveys varmasti kesäll haittaa. On ainakin ilmavampi lämpöisillä keleillä. :)

    Ps. En tiennyt, että joku muukin käyttää sanaa öttiäinen! :D

    - Hanna H.

    VastaaPoista
  3. Mun mielestä tuon kuosin nimi on ihan oikeastikin öttiäinen, vai muistankohan väärin??

    VastaaPoista
  4. Joo, se tosiaan on nimellä öttiäistrikoo. Se kuvastaa kyllä hyvin tuota kuosia, koska en keksisi noille öttiäisille parempaakaan nimeä. :)

    VastaaPoista
  5. Ihania vaatteita sä teet pikkusille...näitä on niin kiva lukea ja peilata omiin ompelukokemuksiin!!
    tv.Kummitus...

    VastaaPoista
  6. Päärynäjuustokakku oli hyvää eikä värivalinta mitenkään huono ollut. Sopiihan vihreä päärynälle.

    Raitatähti-essu on tyylikäs ja pieni sienipaita näytää erittäin onnistuneelta. Poismuuttaneelle ystävälle jäi kaunis ja herkkä muisto.

    Pikku-mummu

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!